• ВАЖЛИВО

У захопленому Донецьку місцеві мітингують. Люди перекрили дорогу, бо місяцями немає води

1 хвилина на читання
Зображення посту: У захопленому Донецьку місцеві мітингують. Люди перекрили дорогу, бо місяцями немає води
Фото: Getty Images

Жителі Донецька перекрили рух однієї з доріг міста, щоби звернути увагу окупаційної влади на проблему з водопостачанням у Кіровському районі. Про це пишуть місцеві пабліки.

Ще у 2022 році воду в Донецьку почали давати за розкладом, а нині в Кіровському районі її зовсім немає. В сусідніх районах вмикають двічі на добу. Люди пишуть про це в офіційні чати, але їхні повідомлення спеціально видаляли. Звернення до окупаційної адміністрації результату не дало.

«Коли мешканці почали писати про проблему в офіційні чати району, їх почали видаляти. Сьогодні терпець у людей урвався — вийшли на вулицю із протестом», — йдеться в повідомленні.

На зустріч із жителями Кіровського району приїхали представники компанії постачальника. Вони пообіцяли розв’язати питання протягом кількох днів. Будуть розподіляти воду так, щоби раз на три дні у квартирах людей з’являлася вода.

Раніше в Центрі національного спротиву повідомляли, що через відключення світла в Росії перестали працювати насосні станції збудованого окупантами водогону, яким здійснювалося водопостачання в окупований Донецьк. Там нагадали, що водогін Сіверський Донець – Донбас не функціонує через бойові дії. Тому збудували новий водогін з Дону, але з малими потужностями.

Зображення посту: У захопленому Донецьку місцеві мітингують. Люди перекрили дорогу, бо місяцями немає води
Фото: пропагандистські ЗМІ

«Тепер же, через відключення світла на Росії насосні станції новозбудованого каналу вийшли з ладу й водогін зупинився повністю», — пишуть в дописі.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...