• ВАЖЛИВО

Україна ініціювала засідання Радбезу ООН через обстріл «Охматдиту»

1 хвилина на читання
Зображення посту: Україна ініціювала засідання Радбезу ООН через обстріл «Охматдиту»
Фото: Associated Press

У Радбезі ООН пройшло надзвичайне засідання, яке скликала Україна після обстрілу 8 липня. На зустрічі в онлайн-форматі виступив директор лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір. Він повідомив, що в момент російської атаки на лікарню всередині перебували понад 600 пацієнтів і майже стільки ж працівників, тривали три складні операції.

Внаслідок ворожого удару по лікарні поранено понад 300 людей, з яких – 8 дітей. Двоє дорослих загинули, серед яких лікарка.

Російська ракета вдарила у відділення реанімації та хронічної інтоксикації. Частина будівлі повністю зруйнована. 24 відділення пошкоджено.

 «Це не просто воєнний злочин. Це поза межами людяності. Наші лікарі намагалися рятувати життя дітей до останнього моменту під атаками та після того, як все було уражено, навіть не зважаючи на сирени», – сказав Жовнір.

При цьому РФ намагалась зловживати своїм правом головування і заблокувати участь України в засіданні. За словами міністра закордонних справ України Дмитро Кулеба, спробу блокування подолали.

Напередодні засідання в ООН визнали, що ймовірно удар по лікарні був завданий цілеспрямовано Росією.

Натомість РФ, як завжди, заперечила атаку на дитячу лікарню зранку 8 липня. А російське Міноборони заявило, що завдало «високоточного удару по об’єктах військової промисловості України та авіабазах ЗСУ». За версією росіян, цивільні об’єкти у Києві постраждали нібито виключно «через роботу української ППО».


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...