• ВАЖЛИВО

Україна контролює в Курській області вже 92 населених пункти

1 хвилина на читання
Зображення посту: Україна контролює в Курській області вже 92 населених пункти
Фото: ілюстративне

Нині під контролем Сил оборони України вже понад 1250 км² Курської області Росії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Українські військові контролюють 92 населених пункти. Нині вони зміцнюють позиції та займаються поповненням обмінного фонду.

«Загалом ця операція стала найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців та українок з російського полону. Ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, це одна з наших цілей, і наші дії тривають», — наголосив президент.

Він сказав, що поки не може говорити публічно про те, які підрозділи залучені в цій операції, але висловив їм вдячність.

Також Зеленський пояснив, чому не говорив про планування операції на Курщині:

«Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо таку операцію, як у Курській області, сказав би, що це нереально і що це перетин нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в Росії. Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку. І тепер реальний успіх наших воїнів говорить сам за себе: наші активні захисні дії по той бік кордону та нездатність Путіна вберегти свою територію від таких наших захисних дій дуже красномовні».

Нагадаємо, Зеленський підтвердив операцію в Курській області минулого тижня. А перші повідомлення про прорив кордону Курської області почали з’являтися в мережі 6 серпня.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...