Українців, які не хочуть отримувати російські паспорти, окупанти поміщатимуть у концентраційні табори

1 хвилина на читання
Зображення посту: Українців, які не хочуть отримувати російські паспорти, окупанти поміщатимуть у концентраційні табори
Фото: ілюстративне

Росіяни наказали окупаційним адміністраціям створити концентраційні табори для нелояльного населення. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Вони назвали це «спеціальним інфраструктурним проєктом». У серпні робоча група під керівництво заступника глави уряду РФ Марата Хуснулліна завершила перший етап напрацювання пропозицій щодо будівництва нових та реконструкції наявних «центрів тимчасового утримання іноземних громадян та осіб без громадянства» у захоплених регіонах.

Це пов’язано з небажанням українців отримувати російські паспорти. Кремль визначив крайній термін отримання російських документів 31 грудня 2024 року.

«Очікується, що з січня 2025 року буде посилено тиск на громадян, які не отримали паспорт РФ або не оформили посвідку на проживання чи статус біженця», — йдеться в повідомленні.

Людей будуть затримувати та «адміністративне порушення» та рішенням судів поміщатимуть у зазначені центри. Там їх можуть піддавати трудовій експлуатації.

Також загарбники зобов’язали роботодавців повідомляти про таких громадян.

Центр національного спротиву закликає повідомляти про розташування нових об’єктів такого роду, щоб мати змогу зафіксувати російські воєнні злочини, а в процесі звільнення територій надати відповідну допомогу ув’язненим українцям.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...