В МОН оновили шкільну програму «Захист України»

1 хвилина на читання
Зображення посту: В МОН оновили шкільну програму «Захист України»
Фото: з відкритих джерел

Освітяни розробили проєкт модельної навчальної програми «Захист України» для 10–11 класів. Про це йдеться на сайті МОН.

«Сьогодні наше завдання — підготувати молодь до викликів сучасного світу, який стрімко змінюється. Ми прагнемо розвивати в підлітків критичне мислення, вміння адаптуватися та реагувати. Оновлення програми предмета «Захист України» спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій», — зазначає міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

В 10 класі школярі дізнаються про основи національної безпеки та оборони України, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Також будуть практичні заняття з орієнтування на місцевості, основ фортифікації, стрілецької підготовки. А програмі 11 класу йдеться про розвиток військових технологій, інформаційну безпеку, домедичну допомогу.

Для практичних уроків створять спеціальні класи. Їх обладнають комп’ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги.

Зокрема, уже понад 100 тренерів пройшли навчання та матимуть змогу передавати знання вчителям з регіонів.

Нагадаємо, 12-та бригада «Азов» бере участь у зміні шкільної програми. Підрозділ став першим серед Сил оборони, бійці якого долучилися до реформи курсу «Захист України» в 10-11 класах українських шкіл.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...