В Одесі перейменували п’ять вулиць на честь оборонців Маріуполя. Мер ініціативу не підтримав

1 хвилина на читання
Зображення посту: В Одесі перейменували п’ять вулиць на честь оборонців Маріуполя. Мер ініціативу не підтримав
Фото: DW

Пʼять топонімів Одеси тепер мають імена бійців «Азову», які загинули під час оборони Маріуполя та в теракті в Оленівці. Відповідне розпорядження підписав начальник Одеської ОВА Олег Кіпр, повідомили в Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Тепер Узвіз Марінеско матиме імʼя Віталія «Хвата» Блажка. Чоловік боронив Україну з 2014 року. Герой загинув 8 травня 2022 року на «Азовсталі». Вулиця Черняховського носитиме імʼя Артура «Гампа» Савельєва, вулиця Генерала Петрова матиме імʼя Євгенія «Жори» Танцюри, вулиця Генерала Гудовича носитиме імʼя одесита Станіслава «Самурая» Узікова. Вулиця Висоцького матиме імʼя Ярослава «Августа» Баіса. Герой загинув внаслідок теракту в Оленівській колонії.

Зображення посту: В Одесі перейменували п’ять вулиць на честь оборонців Маріуполя. Мер ініціативу не підтримав
Фото: Асоціація родин захисників «Азовсталі».

Однак міському голові Одеси Геннадію Труханову це не сподобалось. Він виступив проти перейменування вулиць і навіть провів голосування у себе в Telegram. За результатами онлайн-голосування, проти перейменування нібито було віддано 95 278 голосів, а за – 93 641 голос.

«Отже, перевага варіанту проти перейменування у 1603 голоси», — написав Труханов.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпр відповів: 

«У нинішніх реаліях в українському місті не місце вулицям на честь людей, що отримували з рук Путіна медалі або співпрацювали з КДБ чи оспівували радянський союз з імперією.  А якщо комусь дуже кортить прогулюватися вулицями з імперськими/радянськими назвами – є Москва та Уфа, а не українська Одеса. В Одесі такого не буде».

Нагадаємо, в Україні з 2015 року згідно з законом триває декомунізація міст та вулиць, пов’язаних із Росією.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...