В Україні нагадали пенсіонерам-переселенцям про ідентифікацію в Ощадбанку

2 хвилини на читання
Зображення посту: В Україні нагадали пенсіонерам-переселенцям про ідентифікацію в Ощадбанку
Фото: ілюстративне

Переселенці, які отримують пенсійні виплати, мають підтверджувати дані кожні пів року. Це стосується тільки тих пенсіонерів, які були взяті на облік до 24 лютого 2022 року, нагадує Мінреінтеграції.

Підтвердити свою особу можна як офлайн, так і онлайн. Ця процедура необхідна для перевірки того, що державні кошти отримує саме та особа, для якої вони призначені.

Пройти ідентифікацію можна у відділенні «Ощадбанку» чи у ПФУ.

Також можна онлайн авторизуватися за допомогою «Дія.Підпис» на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Зокрема, такий спосіб підтвердження даних актуальний для тих, хто перебуває в окупації.

А також є можливість скористатися послугою за допомогою відеозв’язку. Подати заявку для цього можна на порталі ПФУ або через Контакт-центр Пенсійного фонду України за номерами: 0 800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71.

У випадку перебування за кордоном — отримати у закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа є живою, і надати ці документи органу ПФУ, де пенсіонер перебуває на обліку. Передати документи можна також онлайн або поштою.

Результати проходження ідентифікації надішлють на електронну пошту, яку вказали під час реєстрації.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...