В Україні планують повернути до очного навчання 300 тисяч школярів. Серед них є діти-переселенці, які вчаться дистанційно

2 хвилини на читання
Зображення посту: В Україні планують повернути до очного навчання 300 тисяч школярів. Серед них є діти-переселенці, які вчаться дистанційно
Фото: НУШ

Міністерство освіти та науки впроваджує стратегію «Школа офлайн» для повернення 300 тисяч учнів до офлайн-уроків. В планах — будівництво укриттів, адаптація дітей-переселенців та школярів з окупованих територій, гарантії вчителям не втратити роботу. Про це Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зокрема, він зауважив, що згідно з політикою МОН діти-переселенці, які вчаться дистанційно, мають перейти в школи в тих містах, в яких нині живуть.

«Внутрішньо переміщені діти навчатимуться за місцем перебування очно за наявності безпекових умов. Наприклад, дитина з Бердянська, яка проживає в Чернівцях, вийде в школу офлайн. Так учні будуть занурені в навчання та отримуватимуть більше уваги від учителів», — йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що жоден учитель не має втратити роботу. А тому тих педагогів, які наразі працюють дистанційно, переводитимуть в кадровий резерв, де буде середня зарплата та спеціальне навчання. З резерву вчителі можуть перейти на роботу в іншу школу або мати гарантоване місце роботи на деокупованій території.

Детальніше ознайомитися з планами «Школи офлайн» можна за посиланням.

Нагадаємо, петиція про скасування наказу МОН закрити онлайн-школи з окупованих територій набрала 25 тисяч підписів. Її мали розглянути в Кабміні і надати відповідь.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...