В Україні почали надсилати повістки поштою

1 хвилина на читання
Зображення посту: В Україні почали надсилати повістки поштою
Фото: ВСН

Перші повістки поштою почали надсилати військовозобов’язаним у Волинській області. Про це заявила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі місцевому виданню ВСН.

«Резервістам і військовозобов’язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації»,— розповіла пресофіцерка.

За її словами, якщо повістка надіслана поштою, відмітка про відмову або відсутність людини за місцем проживання буде вважатися підтвердженням отримання. І якщо людина не прийде до ТЦК у визначений час, вона нестиме адміністративну відповідальність.

Водночас вона додала, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або неявку за повісткою, не вдасться.

«Адже адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку. Громадянин може заплатити штраф, але водночас він усе одно повинен виконати свій обов’язок», — наголосила пресофіцерка.

Зображення посту: В Україні почали надсилати повістки поштою
Фото: ілюстративне

Раніше ми повідомляли, що в Україні повістки надсилатимуть поштою за адресами, які були вказані при оновленні військово-облікових даних. Після набуття чинності нового закону про мобілізацію уряд оновив і порядок призову громадян на військову службу.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...