В Україні створили команду рятівників культурної спадщини

1 хвилина на читання
Зображення посту: В Україні створили команду рятівників культурної спадщини
Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

Перша національна команда зі швидкого реагування на пошкодження пам’яток культури завершила навчання. Про це повідомила під час заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар, пише Укрінформ.

«Ми постійно проводимо моніторинг ситуації та консультуємося з нашими іноземними партнерами, такими як ICCROM (Міжнародний центр з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей — ред.), які вже створили мережу з понад 2000 експертів – рятувальників культурної спадщини в понад 120 країнах світу. Тому очільник МКІП Ростислав Карандєєв висловився за необхідність створення Національної команди швидкого реагування та порятунку культури», – сказала Бондар.

З початку повномасштабного вторгнення в Україні зруйновано або пошкоджено понад 1 тисячу пам’яток культурної спадщини. Тому в міністерстві вирішили запустити проєкт «Підвищення спроможності щодо планування першої допомоги та відновлення культурної спадщини в Україні».

Раніше ми писали, що з початку повномасштабної війни в Донецькій області росіяни пошкодили або зруйнували обстрілами 110 храмів.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...