В Україні встановили особи 11 силовиків, які закатували ветерана АТО під час окупації Херсону

1 хвилина на читання
Зображення посту: В Україні встановили особи 11 силовиків, які закатували ветерана АТО під час окупації Херсону
Фото: ілюстративне

Під час окупації Херсона за вказівкою псевдоголови Володимира Сальдо  російські загарбники влаштували в місті так звані зачистки. Вони застосовували жорстокі тортури до ув’язнених. Серед затриманих був 54-річний ветеран АТО, якого закатували електричним струмом. Про це повідомили в Службі безпеки України.

До масованих репресій та катувань в окупованому Херсоні причетні 11 російських військових. Правоохоронцям вдалось задокументувати злочини генерал-майора поліції РФ Юрія Зав’ялова – заступника начальника головного управління МВС РФ по Красноярському краю та його підлеглих. Двох російських полковників поліції – Геннадія Берьозіна та Юрія Закавряшина, які під час окупації міста отримали посади заступників керівника псевдоустанови.

За вказівкою цих трьох були організовані загони окупантів, які викрадали людей та конвоювали їх до окупаційної катівні, якою керував Андрій Співак – 38-річний старший лейтенант поліції РФ.

За наказом Зав’ялова його підлеглий застосовував до ув’язнених жорстокі тортури, у тому числі влаштовував побиття та морив голодом.

«Під час звільнення Херсона Зав’ялов і його підлеглі втекли до РФ, де отримали кремлівські нагороди. Щоб приховати воєнні злочини, фігурантам змінили анкетні дані в особових справах у РФ. Утім така конспірація їм не допомогла. Співробітники СБУ спільно з Національною поліцією встановили особи кожного зловмисника та їхні персональні дані», — йдеться у повідомленні.

Зав’ялову, Берьозіну, Закавряшину, Співаку та ще шістьом фігурантам заочно повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб. А ще один злочинець обвинувачується у пособництві у жорстокому поводженні з цивільним населенням поєднане з умисним вбивством.

Зображення посту: В Україні встановили особи 11 силовиків, які закатували ветерана АТО під час окупації Херсону

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...