Верещук пропонує віддати безгосподарні будівлі під житло для переселенців

1 хвилина на читання
Зображення посту: Верещук пропонує віддати безгосподарні будівлі під житло для переселенців
Фото: з відкритих джерел

В Україні хочуть будівлі дитсадків та шкіл переформатовувати на житло для переселенців. Таку ініціативу пропонує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, пише Укрінформ.

Фахівці вже розпочали інвентаризацію таких приміщень.

«Ви живете в громадах і бачите, як багато є безгосподарного майна. До прикладу, оптимізовані садочки, школи, які не використовуються, але могли б піти під житло для ВПО. Так само як і гуртожитки, ліцеї, навчальні заклади, колишні коледжі, заклади інших форм власності – наприклад, ті, що сьогодні передані до Фонду держмайна, Укрзалізниці. У нас дуже багато об’єктів, які мають юридичного власника, але фактично є безгосподарним», — заявила віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Міністерка наголосила, що зараз використовувати ці приміщення забороняє закон. За її словами, зокрема, будівлі оптимізованих дитсадків чи шкіл можна використати, коли сплине трирічний термін, і тільки за цільовим призначенням.

Тому в міністерстві пропонують внести зміни до законодавства – дозволити після спливу одного року використовувати приміщення для житла переселенців.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...