• ВАЖЛИВО

Верховна Рада ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду

1 хвилина на читання
Зображення посту: Верховна Рада ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду
Фото: УНІАН

Депутати Верховної Ради проголосували за ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду — документ підтримав 281 депутат. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«Народним депутатам перед голосуванням передали листи підтримки від Генштабу та Буданова. Дуже важка дискусія була під час розгляду», — написав Железняк.

Україна мала ратифікувати статут, бо це одна з вимог вступу України в ЄС. Римський статут був підписаний в Україні ще у 2000 році.

Тепер Україна стала учасником Міжнародного кримінального суду та може ставити питання на порядок денний Асамблеї країн-учасниць, мати свого суддю в МКС, брати участь у роботі суду, повідомляє Омбудсман Дмитро Лубінець.

«Переконаний, що це допоможе Україні та світу притягнути до справедливої відповідальності росіян, які вчиняють міжнародні злочини на нашій землі», — зазначив Лубінець.

Також передбачено, що протягом семи років після ратифікації країна не буде визнавати юрисдикцію Міжнародного кримінального суду стосовно українців щодо вчинення злочинів, передбачених статтею 8 Римського статуту. Згідно з документом, юрисдикція МКС доповнює юрисдикцію національних судів.

Напередодні Верховна Рада ухвалила законопроєкт про заборону російської церкви в Україні. 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...