Віддалена ідентифікація для пенсіонерів – Омбудсман нагадав про можливості в окупації

3 хвилини на читання
Зображення посту: Віддалена ідентифікація для пенсіонерів – Омбудсман нагадав про можливості в окупації
Фото: ілюстративне

Пенсіонери із захоплених регіонів України можуть пройти процедуру віддаленої ідентифікації, якщо їм зупинили виплату пенсії. Про це нагадує Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець.

Аби підтвердити свою особу та повернути виплати, необхідно зайти на вебпортал Пенсійного фонду України та авторизуватися за допомогою «Дія.Підпис» або електронного підпису, виданого банком.

Далі на вебпорталі обрати розділ «Заява на ідентифікацію в режимі відеоконференції», заповнити усі поля позначені зірочкою та вибрати найбільш зручний для вас спосіб відеозв’язку (Google Meet, Zoom чи інші платформи).

Зазначається, що процедура відеоідентифікації відбудеться не раніше ніж за 10 робочих і не пізніше ніж 30 календарних днів з дати подання заяви.

В Офісі Омбудсмана наголосили, що у разі виникнення труднощів із відновленням пенсійних виплат, можна звертатися за номерами телефонів: 0 800 501 720, 044 299 74 08 або на електронну адресу: [email protected].

Нагадаємо, раніше Лубінець повідомив, що російським окупантам, які перебувають у полоні в Україні, заборонили телефонувати рідним. 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...