• ВАЖЛИВО

Відповідальність за вбивство Фаріон нібито взяло на себе російське неонацистське угруповання

5 хвилин на читання
Зображення посту: Відповідальність за вбивство Фаріон нібито взяло на себе російське неонацистське угруповання
Скріншот з відео

Націонал-соціалістичне угруповання National-Socialism/White Power з Росії поширило в мережі нібито відео моменту вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Про це пише Astra з посиланням на сторінку руху. У самому Telegram-каналі NS/WP ролика немає, але він публікує посилання на канал ODERINT DUM METUANT. На якому опубліковано майже 4-хвилинний ролик із текстом маніфесту і нібито кадрами вбивства Фаріон, на яких чутно жіночий крик та звук пострілу.

«ASTRA порівняла уривок відео з нібито вбивством Фаріон і кадри з місця її смерті та знайшла автомобілі, що збігаються. Втім, робити однозначні висновки щодо вбивства Фаріон ультраправим активістом поки що передчасно», — йдеться в дописі.

Зображення посту: Відповідальність за вбивство Фаріон нібито взяло на себе російське неонацистське угруповання
Фото: Getty Images

У маніфесті ймовірний вбивця мотивував злочин тим, що колишня нардеп розпалює ненависть за мовною ознакою всередині українського суспільства.

У поліції кажуть, що перевіряють ці повідомлення щодо вбивства Фаріон. Про це правоохоронці повідомили у коментарі «Суспільному».

Раніше МВС поширили інформацію про прикмети ймовірного злочинця.

Нагадаємо, напочатку тижня у Львові поховали мовознавицю Ірину Фаріон. Тисячі українців долучилися до похоронної процесії. Ввечері 19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон біля їх дому. ЇЇ госпіталізували, однак серце жінки не витримало і вона померла у медзакладі.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...