«Як конвеєр». Українські військові розповіли про тактику росіян на Покровському напрямку

1 хвилина на читання
Зображення посту: «Як конвеєр». Українські військові розповіли про тактику росіян на Покровському напрямку
Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти продовжують наступ на Покровському напрямку. Вони використовують тактику вимотуючих штурмів малими групами, передають журналісти «Слідства.Інфо». У такий спосіб росіяни захопили у травні селище Уманське біля Красногорівки.

«Вони відправляли малі групи по 5 людей штурмувати одна за одною. І з цих 30 людей, наприклад, все одно людей 8 або 10 добігало. І це вже нова група, яка може виконувати задачі й далі штурмувати», — розповів командир взводу БПЛА 109 бригади ТРО Андрій Кобалія.

При цьому ворог не рахує втрати серед солдатів.

«Я думаю, реально з Другої світової нічого подібного не було. Тому що вони просто, як конвеєр, відправляють на м’ясо людей, які гинуть здебільшого», — каже Андрій Кобалія.

Також військові зазначили, що на Покровський напрямок росіяни підтягнули чимало своїх резервів.

«Тільки наша бригада вбила 2960 окупантів в червні і за липень близько 2300 — це ділянка від Карлівки та Невельського аж до Красногорівки. У нас просто не вистачає людей — піхоти, щоб утримувати позиції», — зазначив один з офіцерів 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Нагадаємо, протягом липня окупанти просунулися у районі селища Желанне більш як на 7 кілометрів. Вони рухались вздовж залізниці від села Прогрес. Прорвати оборону української армії на цій ділянці росіянам вдалося, зайшовши у стик між українськими підрозділами. Про це розповів командир батальйону 47-ї окремої механізованої бригади «Магура» Олександр Ширшин.

«Річ у тому, що певний обсяг робіт, який мав би бути зроблений, не був зроблений. Це питання облаштування позицій, мінних загороджень і т.д. Тобто, треба було працювати над створенням ділянки, яка буде перешкоджати противнику у просуванні, яка буде ускладнювати його рух. А вийшло, що вони зайшли до певної частини по залізниці безперешкодно — не була залізниця перекрита нічим», — пояснює Олександр.

Зображення посту: «Як конвеєр». Українські військові розповіли про тактику росіян на Покровському напрямку

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що після невдалого наступу на Харків окупанти зосередилися на Покровському напрямку.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...