• ВАЖЛИВО

З Селидового та Мирнограда евакуйовуватимуть дітей. Військові наполягають вивозити всіх цивільних

1 хвилина на читання
Зображення посту: З Селидового та Мирнограда евакуйовуватимуть дітей. Військові наполягають вивозити всіх цивільних
Фото: поліція Донеччини

Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану ухвалив рішення про примусову евакуацію дітей з їх родинами з Мирнограда та Селидового. Про це повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Згодом Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону заявила, що військові наполягають на примусовій евакуації не тільки родин дітьми, а й усіх цивільних з тих регіонів, де тривають активні бойові дії. Бо росіяни використовують населення як живий щит.

«Наші військові сьогодні чітко заявили: цивільне населення заважає нашим Силам оборони здійснювати операції, робити ті кроки, які необхідні задля відсічі ворога. Ворог використовує місцеве населення як живий щит, ворог всіляко заохочує через свої пропагандистські інформаційні вкиди, аби люди залишалися на лінії вогню», — сказала Верещук.

Вона зазначила, що військові були присутні під час засідання координаційного штабу з евакуації і просили внести зміни в законодавство про примусову евакуацію.

За її словами, така евакуація має відбуватися за повідомленням військових щодо кожного окремого населеного пункту, евакуацію має організувати рада оборони області.

Нагадаємо, також на Донеччині примусово вивезуть понад 700 дітей з Гродівської та Новогродівської громад.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...