• ВАЖЛИВО

Завершилися переговори Моді і Зеленського. Країни підписали чотири документи

2 хвилини на читання
Зображення посту: Завершилися переговори Моді і Зеленського. Країни підписали чотири документи
Фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді провели двосторонні переговори в Києві. Вони спілкувалися за зачиненими дверима близько двох годин і після цього не вийшли на пресконференцію. Про це повідомляє УНІАН.

Лідери країн підписали чотири документи в межах візиту Моді. Зокрема, меморандум про взаєморозуміння між Кабміном України та урядом Індії щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для проєктів розвитку громад.

Також було укладено міжурядову угоду про співпрацю у галузі сільського господарства та харчової промисловості й схвалено програму культурного співробітництва між Міністерствами культури України та Індії на 2024-2028 роки.

Партнери також підписали меморандум про взаєморозуміння між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною організацією з контролю за стандартами лікарських засобів Міністерства здоров’я та сімейного добробуту Індії.

Зазначається, що прем’єр-міністр Нарендра Моді в урочистій залі Маріїнського палацу залишив запис у книзі почесних гостей:

«Від імені народу Індії, чисельність якої складає 1,4 мільярда людей, я молюся за мир, прогрес та процвітання дружнього народу України».

Це перший візит прем’єр-міністра Індії в Україну за час незалежності України.

Раніше ми писали, що Нарендра Моді приїхав в Україну і зустрівся разом з президентом Володимиром Зеленським. Вони вшанували пам’ять дітей, загиблих внаслідок війни в Україні.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...