• ВАЖЛИВО

Зеленський презентував Байдену план перемоги

1 хвилина на читання
Зображення посту: Зеленський презентував Байдену план перемоги
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до США представив президенту США Джо Байдену план перемоги у війні з Росією.

«Обговорили деталі для посилення плану, скоординували наші позиції, погляди й підходи. Доручили нашим командам провести консультації щодо наступних кроків», — написав президент України.

12 жовтня Джозеф Байден проведе зустріч Контактної групи з питань оборони України в Німеччині на рівні лідерів. Президенти України та Сполучених Штатів зустрінуться на двосторонньому рівні, щоб проаналізувати прогрес консультацій, а також із міжнародними партнерами, щоб скоординувати додаткову допомогу для України.

Також він поділився деталями плану з віцепрезиденткою США і кандидаткою в президенти Камалою Гарріс. Про це повідомили в Офісі президента. При цьому Камала Гарріс запевнила в непохитній підтримці України. За її словами, США продовжать надавати безпекову допомогу, необхідну для перемоги України.

«Ми повинні захищати наші демократичні цінності та протистояти агресорам. І ми повинні відстоювати міжнародний порядок, правила й норми. Кожен із цих принципів поставлений на карту в Україні, і саме тому боротьба України має значення для американського народу», — наголосила віцепрезидентка Сполучених Штатів.

Також Зеленський вже ознайомив з планом членів Сенату та Палати представників американського Конгресу.

Стало відомо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп погодився на зустріч з Зеленським сьогодні, 27 вересня. Але в Україні поки не підтверджували цю інформацію.

Раніше ми писали, що Байден виділив Україні майже 8 мільярдів доларів на зброю – зокрема передадуть авіабомби JSOW та Patriot. 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...