Зеленський про завершення війни: «Сила дипломатії може допомогти»

1 хвилина на читання
Зображення посту: Зеленський про завершення війни: «Сила дипломатії може допомогти»
Фото: ВВС

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю BBC під час візиту до Великої Британії. В ньому він заявив, що з підтримкою союзників в Україні до кінця цього року може завершитися гаряча стадія війни.

Зеленський сказав, що Україна готує план закінчення війни та презентує його на другому Саміті миру. Там він розраховує на підтримку партнерів, бо тільки якщо країни-союзники будуть тиснути на Росію, вона може задуматися про закінчення війни.

«Це не значить, що треба відвоювати силою всі території. Я вважаю, що сила дипломатії може допомогти», – сказав Зеленський.

На питання про перемовини з Росією президент заявив, що за умови, якщо РФ буде готова проговорювати план закінчення війни на Саміті миру та заявить про вирішення криз, які росіяни принесли українцям, то Зеленський готовий разом з партнерами до розмови з Путіним або будь-яким представником країни.

«Якщо ми хочемо закінчити війну і у нас є все для цього, і якщо весь світ буде об’єднаний навколо України, ми будемо говорити з тими, хто в Росії все вирішує», – сказав Зеленський.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...