• ВАЖЛИВО

Зеленський: Росія восени планує атакувати три українські АЕС

1 хвилина на читання
Зображення посту: Зеленський: Росія восени планує атакувати три українські АЕС
Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче атакувати три українські атомні електростанції. В уряді мають відповідні докази, але які саме АЕС – президент не уточнив. Про це Зеленський сказав під час промови на засіданні Ради безпеки ООН 24 вересня.

«Зараз, із наближенням третьої зими цієї війни, Росія знову намагається знищити нашу енергетику, і цієї осені вони діють ще цинічніше. Вони готуються атакувати наші атомні електростанції, три з них, ми маємо цю інформацію і маємо докази цього. Якщо Росія готова зайти так далеко, це означає, що нічого з того, що ви цінуєте, для Москви не має значення», — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що Формула миру, яку розробили в Україні, має захистити Статут ООН. І додав, що «слід зупинити агресора», який є порушником цього Статуту.

Зауважимо, що раніше Зеленський заявляв в інтерв’ю ABC News, що Росія використовує китайські супутники, щоби знімати українські АЕС.

«За останніми даними, Росія використовує китайські супутники та фотографує деталі об’єктів на ядерних об’єктах. І на наш досвід, якщо Росія фотографує певні об’єкти, то виникає загроза завдання ударів по ядерних об’єктах», – сказав тоді Зеленський.

Також про плани росіян повідомляв міністр закордонних справ України Андрій Сибіга. Він заявив, що українська розвідка дізналася, що окупанти планують атакувати об’єкти української ядерної енергетики напередодні зими. За даними розвідки, під ударом росіян, зокрема, можуть опинитися відкриті розподільчі пристрої атомних електростанцій та підстанції передачі. Інформацію передали партнерам та МАГАТЕ.

 


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...