• ВАЖЛИВО

«Журналіст»: у Києві завершили зйомки документального фільму про Олександра Махова

1 хвилина на читання
Зображення посту: «Журналіст»: у Києві завершили зйомки документального фільму про Олександра Махова
Фото: Олександр Махов

В Україні зняли документальний фільм про загиблого журналіста та військовослужбовця з Луганська Олександра Махова. Зйомки розпочали на початку цього року в селі Довгеньке на Харківщині, де чоловік загинув у травні 2022 року. Завершили – у Києві, повідомляє «Суспільне Культура».

Зображення посту: «Журналіст»: у Києві завершили зйомки документального фільму про Олександра Махова
Фото: Суспільне Культура

3 2015 Олександр був воєнним кореспондентом та висвітлював події на Донбасі. Згодом став до лав ЗСУ і служив під Горлівкою. Після демобілізації повернувся в журналістику, а 24 лютого 2022 року знову пішов до військкомату, аби стати до лав бригади, в якій раніше служив.

Між боями на Харківщині Олександр зробив пропозицію коханій Анастасії і зняв освідчення на відео.

«У мене, на жаль, немає зараз обручки для тебе, але є кільце від гранати. Я хочу, щоб ти стала моєю дружиною. Виходь за мене», – сказав він у відеозверненні.

А через три тижні Махов отримав смертельне поранення.

Його історію буде розказано у документальному фільмі «Журналіст». У зйомках також взяла участь наречена Олександра Анастасія Блищик, яка після його смерті також стала до лав ЗСУ.

«Я не граю ніякої ролі, у ньому є та, ким я є. Документальний фільм — мрія Саші. Коли він долучився до ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення, він розумів, про що буде фільм. Він мені дзвонив і сказав: це про мене і побратимів, головне, що ми всі вижили», — розповіла Анастасія.

Зображення посту: «Журналіст»: у Києві завершили зйомки документального фільму про Олександра Махова
Фото: з відкритих джерел

Зокрема, команда відзняла побратимів Махова, домівку, де він жив із військовими на Харківщині. Але в основі стрічки — відеозаписи, які Олександр зняв на власний смартфон під час служби.

Зазначається, що фільм спочатку планують показати за кордоном.


Підписуйтесь на нас у соціальних мережах.

Підтримайте нашу роботу і допоможіть нам зростати та надавати якісні послуги.

Завантажити ще...